Szlalom Foil Magyar Bajnokság

Dátum 2023. június 19.

Az első magyar szlalom foil bajnokság a horvátországi Viganjban került megrendezésre június 19-20-án. A versenyen 10 induló vett részt, bízunk benne, hogy sokan kedvet kapnak hozzá és jövőre a teljes magyar foilos mezőnyt láthatjuk majd a versenyen.

Az első versenynap szélcsenddel indult, majd késő délután kezdett el fújni a mistral. A tervezett 6 futamot sikerült lebonyolítani. Sánta Bence megnyerte mind a 6 futamot abszolútban, míg a hölgyeknél Cholnoky Sára végzett az első helyen.

A második versenynapon az épülő mistral szélben zajlottak a futamok, a rajtvonalon még gyenge szélben rajtolhattak a versenyzők, ami nagy kihívás elé állította őket. Az U19-es korú Kossovics Máté 3 futamban is az első helyen tudott végezni, így összetettben a 2. helyen végzett Sánta Bence mögött, az U19-es kategóriát pedig megnyerte Szabó Marcell és Simon Hanna előtt.

A verseny legfiatalabb résztvevője Körtvélyesi Leila (11 éves) volt, aki derekasan helytállt több futamban is, míg a verseny legrutinosabb versenyzője dr. Molnár Ákos volt.

Jövőre folytatjuk még népesebb foilos mezőnnyel!

Férfiak:

  1. Sánta Bence
  2. Kossovics Máté (U19)
  3. Hamrák Mihály

 Hölgyek:

  1. Cholnoky Sára
  2. Simon Hanna (U19)
  3. Körtvélyesi Leila (U19)

 U19:

  1. Kossovics Máté
  2. Szabó Marcell
  3. Simon Hanna

Teljes eredménylista:

https://hwa.hu/dokumentumtar/652/Szlalom%20Bajnoks%C3%A1g%20eredm%C3%A9nyek

 

Eredmények

Adatlap

Időpont:
2023. jún. 19. - jún. 20.
Cím
Viganj
Instrukciók
Letöltés

Kategóriák