Magyar Bajnokság 3. ford. Rip Curl Kupa

Dátum 2023. június 24.
 

A Magyar Bajnokság III. fordulójának ismét Balatonaliga adott otthont.

Új kikötő, új lendület - gondolhatnánk, azért ez kis túlzás, de a pár napos előkészületnek köszönhetően nem volt probléma a héten üzembehelyezett sorompós bejutással.
Nagyon modern lett az új kikötő, ahol parkolhattak motorosaink az Aliga Port jóvoltából.
Köszönet a Balatonvilágosi Önkormányzatnak, hogy mindenben segítette a verseny lebonyolítását, külön kiemelve Takács Károly Polgármester Urat.
A verseny előestéjén egy masszív hidegfront rohant át az országon, melynek kiváló szele szombatra is magmaradt, amikor is 18-24 csomós szélben kihoztuk a napból a maximumot, és 4 Foil valamint 3-3 Techno és Raceboard futamot tudtunk rendezni.
Vasárnap reggelre már sajnos lejjebb állt a szél, de a legnagyobb lehetőségünk a rendezésre elvileg a reggeli órákban volt, a terv szerinti 9 órás rajt kicsit csúszott, mivel a szél erőssége és iránya sem volt túl kecsegtető, de 9:30-tól beállt egy északias irány, ahol kicsit forgolódós 6-8 csomóban végül 3-3 futamot rendeztünk. A körülményekkel nem mindenki volt maradéktalanul elégedett, de ez érthető is, ha egy tökéletes nap után egy sokkal jobban embertpróbáló helyzettel kell megbírkózni. A foilosoknak vasárnap már nem tudtunk futamot indítani.
Így is nagyon nagy küzdelmeket láthattunk, több hajóosztályban is azonos pontszám vagy csak 1-1 pont döntött a helyezésekről.
Gratulálunk a résztvevőknek, íme az eredmények: