Magyar Bajnokság 2. ford. MSZA Kupa - Central European Cup

Dátum 2023. június 2.

Június 2-4. között Balatonfűzfőn rendeztük meg a Magyar Szörf Bajnokság II. fordulóját, az MSZA Kupát, mely egyben a Central European Cup magyarországi fordulója is volt.

Nagyon sok cseh és szlovák versenyző érkezett, Techno osztályokban majdnem 40, Raceboard osztályban 13 és Foil osztályokban 25 nevező volt. Pénteken az előkészületek, érkezés és nevezés rendben lezajlott, a lelkesebbek még edzettek is egy-két órát. Szombaton már 7 órától ellepték a szörfösök a Laguna Yacht Club gyepét. Az előrejelzés szerint délelőttre mondott még kis szelet, ezért időben kint is voltunk a vízen és próbáltunk futamokat rendezni a Techno és Raceboard osztályoknak, sajnos a szél rohamosan gyengült és 90, majd 120 fokkal el is fordult... mindkét elrajtolt futamot így érvényteleníteni kellett, majd parti halasztás mellett döntöttünk. A szél ez idő alatt erőre kapott, átfordult délire és a délután folyamán 3-3 futamot tudtunk rendezni a fent említett osztályoknak. A foilosoknak ez sajnos kevés volt; a szél maximum 10 csomó volt, de inkább 5-6-os átlag volt a jellemző. 

Vasárnapra sem volt meggyőző az előrejelzés, de végül sikerült kisebb halasztás után ismét 3-3 futamot rendezni a két svertes osztálynak, de a foilosoknak ismét nem volt elég. Délután vártunk-vártunk, hátha beerősödik, de nem alakult ki egyenletes szél így 15:00-ra írtuk ki a díjátadót. Alapvetően Murphy törvénye, hogy kb 15:30-tól beerősödött, de kifutottunk már az időből.

A Raceboard osztályban a két nemzetközileg kiemelkedő versenyző dominált, a szlovák világbajnok, Patrik Pollak nyerte a versenyt, míg Sánta Bence, aki 2017-ben EB ezüstérmes volt, itt is a második hellyel kellett beérje.

A fiataloknál nagyon szép csaták alakultak ki minden korosztályban, nagyon élvezetes volt nézni a jövő nemzedéket, ahogy a fair play szellemében küzdöttek egymással.

Köszönjük a Sportért Felelős Államtitkárság támogatását!

Íme a végeredmények:

https://hwa.hu/dokumentumtar/646/eredm%C3%A9nyek%20MSZA%20Kupa%202023

Képek Balázs Nikolettől: 

https://photos.google.com/share/AF1QipNcYVx39kW9-md3ung8WJNCnOF6Fn10xc1XmyMaTYmAYYxWrNiIVptzdT8lHlFBTQ?key=RzA5UWtndXNZZm5YVy1KNjhBN0hpd2UwbmtVMEhB