Magyar Szörf Bajnokság 4. forduló Szent István Kupa

Dátum 2021. augusztus 17.

Magyar Szörf Bajnokság 4. forduló Szent István Kupa

Idén immár 40. alkalommal került megrendezésre a mára hagyománnyá váló Szent István Vitorlázónapok, mely egyben a Magyar Szörf Bajnokság 4. fordulója volt. 

A versenyt hatodik alkalommal szervezi és rendezi a Balatonfűzfői Vízisport Centrum. A helyszín pedig a sportegyesület telephelye, mely a szörfös zagykazetta melletti terület.

Bár a szörfözésre kifejezetten alkalmas Fűzfői Öböl kedvelt versenyhelyszín, sajnálatos aktuális ’specialitása’ a túlszaporodott hínár, melynek következtében két hajóosztály indulását törölte a rendezőség. A többi hajóosztály versenyzését kevésbé befolyásolta a hínár, bár nekik is okozott némi problémát. 

A verseny első napján a megnyitó és kormányosi értekezlet után, pontosabban a nemzeti zászló, a sportegyesület zászlórúdjára való felhúzása után a versenyrendezősék halasztást jelzett a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt. A versenyzők ezt követően a déli órában szálltak vízre, mivel az előrejelzés által beígért gyengébb szél megérkezett. 

A vízre szállást követően ismét megerősödött a szél, így gyorsan a partra sietettek a résztvevők, hiszen néhol 35-40 Kts-t is mért a versenyrendező. 

Várva és bízva a jobb körülményekben, délután ismét vízre szállt a közel 40 induló. Itt már a szélviszonyok is kedvezőbben voltak, „csak” 15-20 Kts fújt, amiben 2 futamot sikerült megrendezni.
A versenyzők kimerülten, de elégedetten fogadták a nap végét, amikor is a Susogó étterem felszolgálta nekik a jól megérdemelt vacsorát. 

A második napon a meteorológiai előrejelzések folyamatosan erősödő szelet ígértek, így a reggeli esőben halasztással majd, egy óra múlva már a vízreszállás hangjelzésével mentek ki a versenyzők. 

Mind a Raceboard-nak mind a Techno 293 szörf osztályoknak 4 futam került megrendezésre a fűzfői öbölben, ahol a versenyzők ismét találkozhattak az öböl minden jellegzetességével. Szép helyszínen a kifutáshoz szükséges parttól nem távol, de forgolódós szélben kerültek a futamok megrendezésre. Nem lepődött meg senki, ilyen a fűzfői öböl … 

A díjátadón a Magyar Szörf Szövetség elnökségi tagja Marton Andris, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője Szépvölgyi István, a főszponzor (Store13) képviseletében Farkas Ágnes, a Nemzeti együttműködési Alap megbízott képviselője és a szervezők nevében Farkas Péter BVC elnök adtak át a díjakat. 

Pár mondat a rendező klubról:
A Balatonfűzfői Vízisport Centrum egy nemrég alakult klub, ami kifejezetten jolle - és szabadidős vitorlázásra, illetve egyéb vízi sporttevékenység művelésére jött létre. Egyik fő célunk egy aktív vízisporttal kapcsolatos élet létrehozása és fellendítése a sétány melletti Zagykazettán, a szomszédos Szörfegyesülettel együttműködve.

Balatonfűzfő, 2021-08-19.

Farkas Péter
BVC – Főrendező

Eredmények

Adatlap

Időpont:
2021. aug. 17. - aug. 18.
Cím
Balatonfűzfő
Instrukciók
Letöltés

Kategóriák