Szent István Kupa- Fa Magyar Szörf Bajnokság 5. forduló

Dátum 2018. augusztus 18.

Sok szeretettel várunk minden kedves versenyzőt és érdeklődőt a XXXVI. Szent István kupán, amely egyben a Fa Magyar Szörf Bajnokság V. valamint a Fa Magyar SUP Bajnokság V. fordulója is, augusztus 18-20-ig, a Balatonfűzfői Vízisport Centrum telephelyén a Surfbeach mellett!

Idén a szokásos módon és időben augusztus 20-i hétvégén került megrendezésre a 36. Szent István Kupa, ami egyúttal a Fa Magyar Szörf és SUP Bajnokság 5. fordulója. Az előrejelzések nem írtak sok szelet, de mi bizakodóan vártuk a kezdést.
Szombaton SUP versennyel kezdtük a napot 9 órakor, aminek kedvezett a sima víz és a minimális szél. Két kategóriában, hosszú- (3000m, 1000m) és rövidtávon (200m) mérték össze tudásukat a versenyezni kívánók. A SUP díjátadó után megkezdődött a szörf verseny az U14 freestyle kategóriában, melyben a gyerekek versengtek egymással a parthoz közeli pályán trükközve, amit a 3 tagú zsűri pontozott. Idén második alkalommal rendeztünk freestyle versenyt, a tavalyi sikereken felbuzdulva. A díjakat Balatonfűzfő Város Polgármestere Marton Béla adta át a Magyar Bajnoki forduló megnyitójának keretein belül. A folytatásban formulának kevéssé de a többi osztálynak kedvezett az időjárás, így két gyengeszeles futammal ugyan, de érvényessé tettük a bajnoki fordulónkat. Az eseménydús nap végén a versenyzőket vacsora várta a parton.
A második napon a kezdődő kánikula miatt nem alakult ki elegendő szél így halasztással kezdtünk. A nap hátralevő részében több órányi szélmérés után sem sikerült a limitet meghaladó szélerősséget mérni, így a rendezőség kénytelen volt másnapra halasztani a futamokat. A fárasztó várakozás után az este ismét az ételé lett a főszerep. A menü palócleves volt.
Utolsó reggelen a kevés szél ismét a partra kényszerítette a mezőnyt, ám több óra várakozás után gyenge, de frissülő szélben ismét két futamot sikerült rendezni, így négy futam után hirdethettünk eredményt.
Gratulálunk minden díjazottnak, különösen Pollacsek Kálmánnak, aki egy évre elnyerte a Szent István vándordíjat, sok sikert kívánunk a versenyzőknek a továbbiakban!
Partnereinknek ezúton is köszönjük a támogatást!

Eredmények

Adatlap

Időpont:
2018. aug. 18. - aug. 20.
Cím
Balatonfűzfő
Instrukciók
Letöltés

Kategóriák