Rip Curl Kupa- Fa Magyar Szörf Bajnokság 1. forduló

Dátum 2018. június 1.

Kedves Szörfösök és Hozzátartozók!

Szeretettel meghívunk Benneteket a 2018-as Rip Curl Kupára Alsóörsre, a Körte SE Vízitelepére. Versenykiírást lejjebb találjátok. RIP CURL vásár és versenyzői kedvezmény ismét lesz!

Legfontosabb információk:

RIP CURL NYEREMÉNYEK! VERSENYZŐI VACSORA!
nevezés: június 1. 9:00-11:00
kormányosi június 1. 11:00
első lehetséges figyelmeztető jelzés: június 1. 12:00

Futamok: Június 1-3.

Osztályok:
RS:X (Férfi/Női/Ifjúsági)
Raceboard (Férfi/Női)
Techno 293 U15/U17/PLUS
Formula Windsurfing

Szállás esetén keressetek minket e-mailen: info@kortese.com

Campingezés, sátrazás lehetséges szokás szerint, árakról érdeklődjetek szintén e-mailen.

Körte SE és Alpesi Club csapata

Június 1-3. között került megrendezésre a Fa Magyar Szörf Bajnokság I. Fordulója a Körte HVSE telephelyén, Alsóörsön. A háromnapos versenyre 36 szörfös nevezett be, hogy összemérjék tudásukat. A pénteki napon szélcsend miatt nem tudott a mezőny vízreszállni, azonban szombaton 3, míg vasárnap 4 futamot bonyolított le a rendezőség. A windsurf verseny mellett a SUP Magyar Bajnokság Teszt versenye lezajlott, ahol egyenes kieséses rendszerben kb. 300 méteres pályát teljesítettek a résztvevők két fős heat-ekben. Zöllner Viktor magabiztosan versenyzett, végül a döntőfutamból visszalépett, így Cholnoky Sára lett az első, Szlávi Roland a második. 
 
A windsurf futamokban Raceboard osztályban Gádorfalvi Áron, 6x olimpikon, 6 futamgyőzelemmel az első helyen végzett, míg az olimpiai osztályban a visszatérő Cholnoky Sára szerezte meg az első helyet 7 futamgyőzelemmel. A népes Bic Techno utánpótlás osztályban Pálinkás Tamás és Morvai Bálint között szoros volt a csata, végül Tomi állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg Bálint második és húga, Anna harmadik helyen végzett az U17-es kategóriában, aki az U15-ös divíziót megnyerte. Formula osztályban egy futamot sikerült megrendezni a pöffös és forgolódó szél miatt, ahol Zöllner Viktor bizonyult a legjobbnak.
 
A Rip Curl Kupa vándordíját Kutasy Kamilla olimpiai osztályban való debütálásért és Zöllner Viktor a hétvégi összetett teljesítményéért kapta meg.
A legjobb utánpótlás versenyzők értékes Rip Curl utalványokat nyertek, melyet az alsóörsi telepen az Alpesi Club Rip Curl Shop-jában tudtak levásárolni.
 
Következő fordulók júniusban:
 
II. Forduló: június 9-10. MSZA Kupa
III. Forduló: június 22-24. Beach Fesztivál
IV. Forduló: június 30-július 1. Aliga (MSZSZ Fordló)