Július 15-19. között rendezték meg a Nemzetközi Vitorlás Szövetség által szervezett Világbajnokságot a Garda-tavon. A versenyen minden olimpiai osztály utánpótlás (U19) hajóosztályai versenyeznek, nemzetenként 1 fiú és 1 lány versenyző vehet részt. 
 
Hazánkat Simon Hanna és Schneider Milán képviselték a rangos eseményen Cholnoky Sára edző kíséretében.
 
A versenyzők egyenesen a franciaországi Európa-bajnokságról érkeztek a Garda-tóra, majd 2 nap edzést követően kezdődtek meg a futamok.
 
A hölgyeknél 26, míg a fiúknál 38 induló állt rajthoz. Az első nap gyengébb szél miatt 4 szlalom futamot rendeztek az iQFoil mezőnynek, majd második nap 4 pályaversennyel folytatódott a regatta.
A szerdai napon nem akart befújni a szél, végül a hölgyeknek sikerült egy szlalom futamot teljesíteni, a fiúknak nem. Schneider Milán a verseny során betegeskedett, így jól jött neki egy 'pihenőnap'.
 
Az elmaradt futamok miatt csütörtökön végre a reggeli északi szélben is kivitték a mezőnyt, rögtön 5 futamot rendeztek nekik a 16-18 csomós szélben. Az utolsó nap szintén megpróbálkoztak a versenyrendezők az északi szélben, de 1 futamot követően teljesen leállt a szél, így a mezőny a parton várta meg a déli szelet, amiben még szlalom futamokat tudtak rendezni.
 
A tervezett 18 futamból a hölgyek az összeset teljesítették, a fiúknak 17 futam lett a vége, mivel az utolsó szlalom futam második csoportjára teljesen elállt a szél.
 
Simon Hanna 7. helyen végzett az U19-es mezőnyben. Ebben a kategóriában most először versenyzett. Több jó futama is volt a verseny során, de az utolsó futammal tudta megkoronázni a versenyt egy futamgyőzelemmel, így boldogan fejezhette be élete első U19-es Világbajnokságát.
 
Schneider Milán 24. helyen végzett, legjobb eredménye 5. volt az első napon szlalom futamban, de több szlalom futam volt, ahol a mezőny elejével tudott szörfözni. A negyedik versenynapon volt egy ütközése, aminek a következtében kölcsön vitorlával kellett versenyeznie, valamit a szárnyai is erősen sérültek, így aznap a vízen kapott egy csere vitorlát, de a törött szárnnyal kellett helytállnia.
 
A hölgyeknél az olasz Carola Colasanto nyert, míg a fiúknál szintén olasz győzelem született Federico Pilloni személyében.
 
Mindkét versenyzőnknek gratulálunk!