A megnyitóval és a próbafutammal elkezdődött a Suzuki Techno293 Szörf Világbajnokság Balatonföldváron

Balatonföldváron szombaton megkezdődött a Suzuki Techno293 Szörf Világbajnokság három kontinens tizennyolc országának háromszáznegyven versenyzőjével, a megnyitó-ünnepséget és a próbafutamot már meg is rendezték, hétfőn kezdődik az éles verseny.

Több százan gyűltek össze szombat délután a balatonföldvári mólónál, a Balaton Klub épülete előtt, ahol bemutatták a szörf-világbajnokság csapatait, a versenyzők egyenruhában és zászlóval vonultak fel. A hivatalos megnyitón részt vett Märcz Tamás, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai igazgatója, Piotr Oleksiak, az Nemzetközi Szörf Szövetség (IWA) főtitkára, Benoit Treguilly a T293 hajóosztály elnöke, Szalay Balázs, a Magyar Szörf Szövetség elnöke, Horváth István, a Spartacus Vitorlás Egylet elnöke és Holovits György Huba, Balatonföldvár polgárestere is.

 Valamennyien átvehették az esemény emlékplakettetjét, a szórakozásról pedig a Face Team Akrobatikus Sportszínház gondoskodott egy kosárlabda-showműsorral.

Vasárnap délben indították a Techno293 Szörf Világbajnokság próbafutamát a Spartacus Vitorlás Egylet területén, ahol az egyik legnagyobb kihívást a vízre szállás jelentette, több száz versenyző egyszerre indult a Balaton közepén kialakított pályához. Mivel a szervezők több sólyát is elhelyeztek a parton, nem okozott tumultust az indulás, sőt, nagyon gördülékeny és látványos volt, ahogy egymásutánban több száz szörfös szállt vízre.

A negyven perces próbafutam alatt az időjárás enyhébb, a szél kielégítő volt, így mindenki kipróbálhatta a pályát. Ha valakinek bármilyen felszerelése hiányzik a verseny alatt, a büfé oldalában kialakított mobil üzletben pótolhatja. Az időjárás-előrejelzés hétfőre gyengébb szelet ígér, a napi három tervezett futamból az elsőt a tervek szerint délelőtt indítják majd el. A világbajnokság éles küzdelmei hétfőn délelőtt kezdődnek.

Az esemény hivatalos honlapja: https://worlds2024.techno293.org/

 Fotók: Szabó-Jilek Ádám

További képek a galériában: https://hwa.hu/galeria/suzuki-techno293-vilagbajnoksag-67