SZÉP MAGYAR EREDMÉNYEK ÉS FUTAMGYŐZELEM az ELSŐ NAPoN

Nagyon színes volt a Spartacus Vitorlás Egylet területe a balatonföldvári Suzuki Techno293 Szörf Világbajnokság első versenynapján, a több száz kiterített vitorla miatt szinte egy négyzetcentiméter szabad felület sem maradt. De a jelek szerint használt a vasárnapi gyakorlás, élesben mindenki még fegyelmezettebben tette a dolgát, és indult ki a két pálya valamelyikére. A 340 induló megoszlott a vízen, az Alpha nevű pályán az U13-as és U15-ös korosztály fiú és lány versenyzői csaptak össze egymással a gyenge szeles időben, míg a Bravo pályán az U17, U19 és a felnőtteket is magába foglaló Techno Plus kategória fiú és lány indulói mérték össze a tudásukat. A mezőny délelőtt 10 órakor indult ki a vízre, és 14 órakor tért vissza onnan, mind a három futamot megrendezték az első napon.

A jó magyar eredmények sem maradtak el, Gerlits Kristóf megnyerte a harmadik futamot Techno Plusban, és a 13. helyről, Kossovits Máté előtt várhatja a keddi folytatást, a japán versenyzők az első napon ragyogó versenyzéssel kibérelték a dobogót. Az U17-esek között Jancsó Kristóf került közel az összetett harmadik helyhez, a második futamon egyébként harmadik is lett. Az U15-ös lányok között Gádorfalvi Dalma remekelt, a harmadik futamban másodikként végzett, így az első nap után összetettben a harmadik helyen áll, és a legkisebb kategória is tartogatott egy remek magyar teljesítményt.

"Reggel az volt a célom, hogy az első ötben végezzek. A szél forgolódott és kicsit pöffös volt, de a rajtom jól sikerült, és elég élesen mentem, figyelni kellett arra, hogy ne legyek takarásban. Volt egy lengyel ellenfelem, aki ugyanúgy ötös vitorlával ment, mint én, őt mindenképpen le szerettem volna győzni, és ott voltak az olaszok is, igaz, ők 5.8-as vitorlával versenyeztek, bár ez mindegy, ilyenkor mindenki ugyanolyan ellenfél, bármekkora a vitorlája" – mondta az első nap után Körtvélyesi Antal, aki negyedik helyen végzett az U13-asok között, a harmadik futamban pedig 5-ös vitorlával is megverte az egész 5.8-as mezőnyt, és összesítésben csak egy spanyol hármas áll előtte.

Az U15-ös fiúk között nagyszerűen versenyzett a görög Evangelos Kyriazakos, aki az első futamban még nem tudott tökéletesen ráhangolódni a pályára, de a következő kettőben első és második lett, így a napot a korosztály élén zárta.

"Egész versenyen pumpálnom kellett, mert nem volt nagy a szél, de száz százalékosan koncentráltam és élveztem a futamokat – mondta a görög fiatalember. Az elsőben még kicsit össze voltam zavarodva, de a másik kettőben jobban oda tudtam figyelni, és sikerült legyőzni a fő ellenfeleimet, a spanyol és az olasz srácokat. A tengerben a víz sós, de itt a tóban nem az, ami megváltoztatja a szörfözés módját, de nem olyan nehéz váltani. Sőt, nagyon örülök annak, hogy a klubomban szörfözhetek a tengeren, de itt a tavon is kipróbálhatom magam, tetszenek az apró különbségek. A magyar verseny nagyon jól szervezett, Magyarország pedig kedves hely, és nagyon zöld itt minden!"

 

 1. NAP, EREDMÉNYEK:

 

 TECHNO PLUS FÉRFIAK:

  1. Yuma Fujita (japán) 10
  2. Daiki Mishiba (japán) 13
  3. Daigo Komatsu (japán) 15.

...13. Gerlits Kristóf (magyar) 46

  1. Kossovits Máté (magyar) 46

 

TECHNO PLUS, NŐK:

  1. Nefeli Anagnostou (görög) 10
  2. Kristyna Chalupníková (cseh) 11
  3. Kokoro Hirose (japán) 13

...13. Bósza Bori (magyar) 36

 

U17, FIÚK:

  1. Panagiotis Ioannou (görög) 5
  2. Agapitos Michalis Stamatoulakis (görög) 7
  3. Pavlos Kallitsis Alagkiozian (görög) 12
  4. Jancsó Kristóf (magyar) 14

 

U17, LÁNYOK:

  1. Danai Anagnostou (görög) 5
  2. Martina Bárbara Tor (spanyol) 11
  3. Charline Quercy (francia) 14

...9. Sári Viktória (magyar) 27

 

U15, FIÚK:

  1. Evangelos Kyriazakos (görög) 11
  2. Alessandro La Sala (olasz) 17
  3. Tommaso Nicola Vallini (olasz) 18

...24. Kossa Sándor (magyar) 70

 

U15, LÁNYOK:

  1. Lindia Miel Pousa Dios (spanyol) 6
  2. Olivia Sánchez Moral (spanyol) 6
  3. Gádorfalvi Dalma (magyar) 14

 

U13:

  1. Joan Servera (spanyol) 10
  2. Joshua Castro Jurek (spanyol) 12
  3. Biel Martorell Blasco (spanyol) 16
  4. Körtvélyesi Antal (magyar) 19

 

AZ ESEMÉNY HIVATALOS HONLAPJA: https://worlds2024.techno293.org/