Július 2-11. között került megrendezésre az ifjúsági Európa-bajnokság a francia Alpokban, 750 méter tengerszint feletti magasságban, Embrunban. A magyar csapat 2 nap pihenőt tartott a horvátországi Magyar Bajnokságot követően, majd célba vették az EB helyszínét, ahol az első két nap megfelelő szélben tudtak edzeni.
 
A valaha megrendezett leghosszabb kontinens viadal várta a magyar csapatot, ahol 7+1 napon át tartott a verseny.
 
Hazánkat az alábbi versenyzők képviselték a rangos eseményen:
 
U17 lány
Simon Hanna
 
U17 fiú
Álló Viktor
Jancsó Kristóf
Tófalvi Farkas
 
U19 fiú
Gerlits Kristóf
Schneider Milán
Szabó Marcell
 
edzők:
Cholnoky Sára
Koszti Gábor
 
szövetségi kapitány és osztályszövetségi elnök:
Utassy Loránd
 
Az egész versenyt jellemezte a nagyon gyenge szél, általában 6-8 csomós szélben próbáltak szlalom futamokat rendezni, míg volt, hogy ugyanilyen körülmények között pályaversenyt erőltettek. A tavon nagyon pöffös és lyukas szél fújt, mely nem könnyítette meg a versenyzők dolgát.
 
Az első két nap a fiúk futamait erőltették, mivel ezután kerültek szétosztásra az arany és ezüst csoportok. Schneider Milán épphogy lecsúszott az arany csoportról, míg Szabó Marci két futamban is komolyat tévesztett, így maradtak az ezüst csoportban, ahol később Milán futamot is tudott nyerni, míg Gerlits Kristóf és Szabó Marci is 5. szlalom helyezést villantottak.
 
Schneider Milán 74., Gerlits Kristóf 90., Szabó Marcell 97. lett a 120 fős mezőnyben 16 futam alapján.
 
Az U17-es fiúknál Jancsó Kristóf állt a legközelebb az arany csoportba való kerüléshez, végül az ezüst csoportban több dobogós helyet is bezsebelt.
 
Jancsó Kristóf 74., Tófalvi Farkas 91., Álló Viktor 103. a 123 fős mezőnyben 14 futam alapján.
 
Az U17-es lányoknak volt a legkevesebb futamuk, 7 nap alatt mindössze 10 futamot sikerült rendezni nekik. Hanna magabiztosan vágott neki a versenynek, az első versenynap az első rajtnál volt egy nagy esése, hogy elkerüljön egy ütközést, majd nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerette volna. A többi napon is szépen küzdött, de a rengeteg leállásban nem ő bizonyult a legjobbnak. Egy gyönyörű szlalom futamgyőzelemmel feljött a 10. helyre, majd következő nap 6. helyen ért célba a futamában, de ezt követően azt a napot fel kellett adnia, begyűjtött egy DNC-t. További 7,7,12. szlalom eredmények a hatodik versenynapon a 15. helyre voltak elegek összetettben, azonban a hetedik napon már nem fért bele a napi programba az ő futamuk, így az éremfutam ezúttal elmaradt.
 
Minden versenyzőnk többre képes, sajnos a gyenge szél nem kedvezett nekik, mindenkinek voltak jó megmozdulásai, futam vezetések, de nem állt össze a kép tökéletesen.