Idén a szezon közepén került megrendezésre a Techno 293 VB az óceán partján, a franciaországi Quiberonban. A magyar csapat - tartva az elmúlt időszak formáját - ezen a VB-n is igen népes küldöttséggel vett részt, 12 versenyző indult. Ez a létszám azért is örömteli, hiszen jövőre Balatonföldvár rendezi a világbajnokságot, fontos volt, hogy sokan képviselhessük Magyarországot! A csapatot két edző, Koszti Gábor és Körtvélyesi Miklós kísérte.

Mivel a VB szezon közben volt, így lendületből mehettünk a versenyre, versenyzőink nagy része felkészülten várhatta a VB-t. Gondoltuk mi… A versenyen végig fújó igen erős szél, és az ezzel együtt járó szitáló eső és hűvös idő azonban aklimatizációra kényszerített bennünket. Nem is beszélve az igen erős (5-6 méter) apály-dagály jelenségről. Szerencsére edzőink már szörföztek korábban a közeli neves francia helyszíneken, így néhány tanáccsal el tudták látni versenyzőinket.

A magyar versenyzők a fenti időjárási körülmények mellett jól helytálltak, a szinte végig minimum 20 csomós szélben keményen küzdöttek, rutinos versenyzőink a mezőny első felében végeztek, Bósza Bori, Gerlits Kristóf, és Takáts Rajmund többször is a legjobbak között versenyzett, az újoncok pedig szokták a nagy versenyek légkörét, hogy jövőre, a hazai rendezésű VB-n már tapasztalt versenyzőként álljanak rajthoz.

Fontos megjegyezni, hogy a VB-n nagy reklámot kapott a jövő évi balatonföldföldvári VB, mind a megnyitón, mind a díjátadón és az edzői meetingen sok-sok megjelenést kaptunk, és várhatóan hasonlóan népes mezőny, vagyis közel 300 fiatal fog a Balatonon versenyezni!

Részletes eredmények az alábbi linken megtekinthetők:

https://worlds2023.techno293.org/results

Koszti Gábor

Körtvélyesi Miklós