2023. október 20-28., Cadiz
Az Európa-bajnokságot követően a világbajnokságon szerényebb létszámú magyar csapat versenyzett a cadizi öbölben öt napon keresztül. A helyszín sokak számára már ismerős, mivel kedvelt téli felkészülési helyszín sok csapat számára.
Simon Hanna a verseny előtti edzések folyamán rosszul esett és egy komoly sérülés miatt nem tudott címvédőként résztvenni a világbajnokságon. Mielőbbi felépülést kívánunk neki!
A magyar csapatot Kossovics Máté és Szabó Marcell képviselték az U19-es korosztályban, míg az U17-eseknél Mihálkó Máté és Tófalvi Farkas alkották a magyar csapatot. Utóbbi első nemzetközi versenyén vett részt.
Az arany csoportoknak minden kiírt futamot sikerült teljesíteni, 5 nap alatt 20 futamot rendeztek nekik, közülük 9 pályaverseny és 11 szlalom volt az arány. Maraton futamot ezúttal nem rendeztek.
Kossovics Máté magabiztosan kezdte a versenyt, ő mondható a legrutinosabbnak a csapatból. 2 nap után osztották a mezőnyt ketté arany és ezüst csoportra, Máté könnyedén teljesítette a szintet. A versenyen a szlalom futamokban teljesített jobban, összetettben a 41. helyen végzett 139 induló közül.
Szabó Marcell két nap után az ezüst csoportba került, azonban innen nem tudta folytatni a versenyzést, mert elkapott egy helyi vírust, így feladni kényszerült a versenyt. Jövőre még bizonyíthat az U19-es mezőnyben rangidősként.
Mihálkó Máténak egy karnyújtásnyira volt az arany csoport, azonban sajnos nem jött össze, mivel ő is áldozatául esett a helyi vírusnak. Máté becsületből végigcsinálta a versenyt, de nem tudta kihozni magából a maximumot.
Tófalvi Farkas első nemzetközi versenyén vett részt, nemrég kezdte a foilozást. Szépen helytállt a versenyen, bízunk benne, hogy kedvet kapott és jövőre teljes erőbedobással az iQFoil osztályra fog koncentrálni.
A versenyt az U19 fiúknál az olasz Leonardo Tomasini nyerte, míg a hölgyeknél a norvég Tuva Oppedal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A medal race napján rendkívül gyenge szélben versenyeztek az éremért, nagyon izgalmas futamokban.
Az U17-es osztályt a fiúknál Kylian Manhaval, a lányoknál az olasz Francesca Maria Salerno nyerték.