2023. május 6-14.
Utassy Loránd szövetségi kapitány beszámolója:
 
Véget ért az Európa-bajnokság Görögországban, szerencsére a körülményekhez képest egész jól alakultak az eredmények és látszik a srácoknál a befektetett munka és energia. A verseny előtt mindenki azt mondta, hogy egy kisszeles EB-re kell számítani 8-15 csomós széllel, de ez már csak így van, teljesen más időjárás várt minket. Gyakorlatilag az első három nap nem volt 20 csomó alatti szél, de a pöffök sokszor karcolták a 40 csomót is. Igen nagy kihívás volt ez mindenki számára, de még a könnyebb versenyzőink is felvették a versenyt. A negyedik napon már igen kis szél volt csak, fél nap halasztás után a férfi ezüst csoportnak (azaz nekünk) már nem rendeztek versenyt. Az utolsó napon is hasonló volt a helyzet, de csak két pályaverseny volt leálló szélben. Az ezüstcsoportnak nem volt szlalom verseny, maraton meg egyáltalán senkinek... Így a nagyszeles pályaversenyzés dominált.
Számolva az esélyeket meg lehet állapítani, hogy a férfiaknál közelebb kerültünk a kvótaszerzéshez és megvan az a 8-10 nemzet, akikkel a végsőkig fogunk csatázni az utolsó kiadandó helyekért (LAT, HKG, CZE, SVK, CRO, UKR, CYP, EST, SLO, JPN).
Szentiványi Sáránál is látható fejlődés. Bors Máté a 26. nemzet a férfiaknál, a női mezőnyben Sára a 32. jelenleg.
Bors Máté most kiemelkedett a magyarok közül a mezőnyben, köszönhető a sok edzésnek, hogy kiköltözött Lanzarote-ra, testtömege lassan ideális, jelenleg 89 kg és az ő szele fújt :)
 
iQFoil férfi:
Bors Máté 75.
Sánta Bence 91.
Kossovics Máté 97. (U19-es versenyző)
Hamrák Mihály 112. (U21-es versenyző)
 
iQFoil női:
Szentiványi Sára 88.
 
Gratulálunk!