Techno 293 EB Cagliari/ITA

Idén a szezon elején (április 17-23. között) került megrendezésre a Techno 293 EB Szardínia szigetén, Cagliariban. A korai időpont dacára a magyar csapat igen népes küldöttséggel vett részt, a 7 válogatott mellett 2 további versenyző indult az EB-n, a csapatot két edző, Koszti Gábor, és Körtvélyesi Miklós kísérte.
A korai időpont miatt az edzők szükségesnek látták, hogy egy héttel a verseny előtt a helyszínen edzzen a csapat, hogy mindenki megfelelő formába lendüljön. A versenyen nem volt szerencsénk az időjárással és a versenyrendezéssel, de így is sikerült minden osztálynak elegendő futamot rendezni, különböző szél és hullámviszonyok között.
A magyar versenyzők sok izgalom, szerencse és kudarc után nem vallottak szégyent, sőt, Simon Hanna U15-ös bronzérmével (31 induló közül!) történelmi sikert arattunk! Hanna bronzérme feltette Magyarországot a szörftérképre. Hannán kívül több jó futamteljesítményt láttunk, Bósza Bori és Jancsó Kristóf többször is a legjobbak között versenyzett, Szabó Marci pedig a mezőny leggyorsabbja címmel vigasztalódott.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!


Részletes eredmények az alábbi linken megtekinthetők:
https://europeans2022.techno293.org/results