Techno 293 VB Torbole/ITA (2021. okt. 23-30.)

Egy év kihagyás (COVID) után idén végre megrendezésre került a Techno 293 VB a Garda-tavon, Torboléban. A magyar csapat igen népes küldöttséggel vett részt, az 5 válogatott mellett 6 további versenyző indult a VB-n, először az U13-as kategóriában is képviseltettük magunkat. A csapatot két edző, Koszti Gábor és Körtvélyesi Miklós kísérte.

A rendezőség és az időjárás is kitett magáért, a pazar nyitó és záróünnepség mellett kiváló szélviszonyok között szinte minden osztálynak sikerült a maximális 15 futamot megrendezni. A versenyen mindenfajta szélviszony közt versenyeztek a 6 csomós, pumpálós széltől egészen a 25 csomós, viharos szélig. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, végig napos idő volt, egyedül a reggeli futamok szele csípte az edzők és indulók orrát.

A magyar versenyzők kiválóan helyt álltak, az előző évek eredményeivel összehasonlítva kijelenthetjük, hogy nemcsak a legnépesebb csapattal szerepeltünk, de az elmúlt időszak legeredményesebb VB-jén vagyunk túl. Több versenyzőnk több futamban is dobogós helyen végzett (Simon Hanna, Gerlits Kristóf, Bósza Bori), összesítésben Simon Hanna végzett a legjobb helyen, U15-ös kategóriában 10. helyezett lett. Üde színfolt volt Takáts Rajmi versenyzése, aki 11 évesen, a verseny legfiatalabb résztvevőjeként a futamok többségét teljesítette.

Részletes eredmények az alábbi linken megtekinthetők:

https://worlds2021.techno293.org/results

Körtvélyesi Miklós