Február végén Spanyolországba utazott az utánpótlás és felnőtt keret. Az U17-es korosztálytól felfelé mindenki vízre szállt és edzett, majd megmérettette magát az andalúz olimpiai héten.

A körülmények végre parádésak voltak, kis, közepes és erős szélben, különböző hullámokban és változó áramlásban tudtunk edzeni és versenyezni a közel két hét alatt.

A magyar csapatot Cholnoky Sára (RSX női), Morvai Anna (Techno U17), Gádorfalvi Áron (RSX férfi), Sánta Bence (RSX férfi), Morvai Bálint (RSX ifi), Pálinkás Tamás (RSX ifi), Negyeliczky Brúnó (Techno U17), Kossovics Máté (Techno U17) alkották.

Gádorfalvi Áron nagyon szép versenyzéssel végig dobogóra esélyes volt, végül a negyedik helyen zárt az RSX férfiak között. (korábban kellett hazautaznia)

Cholnoky Sára a hetedik helyen zárt, kis és nagy szélben ért el jó futameredményeket. Jól rajtolt, a közepes szélben adódtak kisebb nagyobb problémái.

Sánta Bence szépen küzdött, pár nagyon szép futameredményt is produkált, az utolsó futamban másodikként végzett.. pár pontra maradt le az 5. helytől.

Morvai Anna 14. lett a Techno összetettben, míg a lányok között a 8. Rajtjain lenne mit javítani, de a verseny végéhez közeledve ismét magabiztosabb lett és gyakorlatilag az élmezőnnyel versenyzett. A rajtoknál problémát okozott, hogy a Techno Plus osztály versenyzői a nagyobb vitorlákkal rendre letakarták a 7.8-as versenyzőket.

Morvai Bálint és Pálinkás Tamás küzdött az RSX ifik között, ahol végül Tamás az 5., míg Bálint a 6. helyen zárt. A kicsit nagyobb szél nekik kedvezett volna, de a verseny ideje alatt ritkán fújt 15 csomó felett. Rajtokban és taktikában sokat lehet még fejlődni.

Az U17-es fiúknál Kossovics Máté élete első válogatottságát ünnepelte, míg Brúnó utolsó U17-es versenyén indult. Máté meg volt illetődve az elején és gyakorlatilag udvariasan előre engedte a népet a rajtnál :) szerencsére pár futam után ezen sikerült javítani. Közepes szélben nagyon gyors volt. Brúnó az erős szélben és a kis szélben tudott haladni, sajnos nem tartozik a könnyű versenyzők közé, így mindenképp osztályt kell váltson a jövőben (Techno Plus). Máté 27., míg Brúnó 28. lett.

Az olimpiai keret tagjai márciusban Palma de Mallorcán készülnek és versenyeznek. Majd a fiúkra áprilisban a Genovában rendezendő kvalifikációs verseny vár.

 
Eredmények: