RS:X Világbajnokság 2019 - Torbole Versenyzőink hazaértek az olaszországi világbajnokságról, mely egyben a kvalifikációs világbajnokság volt a jövő évi tókiói olimpiára.
 

A magyar csapatot Cholnoky Sára, Gádorfalvi Áron és Sánta Bence képviselték a rangos eseményen, ahol 130 férfi és 106 nő mérte össze tudását. A versenyzőket segítette Utassy Loránd szövetségi kapitány, Körtvélyesi Miklós elnökségi tag és Diederik Bakker, holland edző, valamint nem utolsó sorban Tóth Pista, masszőr és fizioterapeuta, aki a sportolók regenerációjáért volt felelős.

RS:X nők - Sasi kvótát szerzett, mehet a második olimpiájára!

Két nap és 6 futam után osztottak csoportot, Sasi és Áron bejutottak az aranycsoportba. A hölgyeknél 9 kvótát osztottak ezen a versenyen, mivel az arany csoportba csak 7 kvóta nélküli nemzet jutott be, így a kvóta már a második nap után biztos volt. A hölgyeknél végül az alábbi nemzetek szereztek kvótát (sorrendben): Hong Kong, Brazília, Finnország, Peru, Törökország, Mexikó, Magyarország, Egyesült Államok és Thaiföld. 

RS:X férfiak - még nincs meg a kvóta!

A férfiaknál 8 kvótát osztottak ki a VB-n, Áron bejutott az arany csoportba, 12 másik olyan nemzettel együtt, akik a kvótáért csatáztak. Áron sokáig 9. helyen versenyzett a nem kvótások sorrendjében, nagyon közel a kvótához. A 4. versenynapon három helyett egy futamot sikerült rendezni a férfiaknak, majd az utolsó napon sem volt futam szél hiányában. A férfiaknál az alábbi nemzetek szereztek kvótát (sorrendben) : Korea, Hong Kong, Fehéroroszország, Svájc, Litvánia, Egyesült Államok, Ciprus, Csehország.

Részletes eredmények itt:
http://www.rsxclass.org/worlds2019/results/men/

A férfiaknak még van egy lehetőségük, 2020. április 13-19. között a genovai világkupán kvótát szerezni. A Hempel World Cup Series keretén belül itt lesz a világkupa sorozat utolsóelőtti állomása. 

Áron a hetedik olimpiájára készül, amennyiben sikerült kvótát szereznie, úgy sporttörténelmet írhat, ugyanis még nincs olyan magyar sportoló, aki 7 olimpián résztvett volna.