Szép magyar eredményekkel zárult a Bic Techno Európa-bajnokság Görögországban. (október 20-28)

A magyar válogatott keretből U15-ben Morvai Anna és Negyeliczky Brúnó, míg az U17-es korosztályban Morvai Bálint és Pálinkás Tamás vett részt.
Csatlakozott a magyar csapathoz Kelemen Lili és Dorka, akik a Badacsonytomaji Szörf Klub versenyzői és megmérettették magukat a nemzetközi szinten.
Edzők: Diederik Bakker (U15), Utassy Loránd szöv.kap. (U17).
A verseny ideje alatt az off shore (part felől fújó) forgolódós szél dominált. A szél erőssége 5-30 csomó között váltakozott.
Cél az U17-es kategóriában mindenképp az aranycsoportba kerülés volt, ami a mezőny 50%-át jelenti. A verseny első napján még a regisztráció befejezésével az osztályszövetség képviselője úgy döntött, hogy egyben rajtol a 80 egység (U17 fiúknál), ami igen nagy kihívás mind a rendezőség, mind a versenyzők számára. Pálinkás Tamás nagyon jól kezdett és a 15. helyen állt a verseny elején, még futambeli 4. helyen is végzett a világ legjobbjai között... Tamásnak a felkészülés nem volt zökkenőmentes, hisz egy szívműtéten esett át az év elején és fokozatos kontroll mellett csak könnyített szárazföldi edzéseket végzett. Ennek is köszönhető, hogy nem bírta végig a 11 futamot, de a 26. helyezése példaértékű.
Morvai Bálint összetettbeli 36. helyezése reális eredménynek számít, jelenleg ő van a legjobb erőnléti állapotban, csak a rajtok a hihetetlen nagy mezőnyben nem mindig sikerültek, és egy rossz rajt után szinte lehetetlen visszakerülni az élmezőnybe.
Morvai Annától kicsivel jobb eredményre számítottunk (top 20), több van benne, de ezen a versenyen nem tudta kihozni magából a maximumot. (25./47)
Negyeliczky Brúnó hozta az elvárt szintet (52./70), de nála is sok hiba volt még a versenyzésben, de a 70 fős mezőnyben javításra nála sem volt sok esély.
Kelemen Lili és Dorka számára nagy kihívást jelentett ez a 7 nap, mivel még nem vettek részt hasonló versenyen sem. Elsődleges cél volt a futamok teljesítése, miután ez már összejött, bátrabban tudtak odaállni a rajthoz és egy-egy jó rajt után már a középmezőny végén fel tudtak érni az első bójához.
Összességében egy nagyon jó versenyen vagyunk túl, ahol a rendezőség is kiválóan teljesített.

eredmények

fényképek