Június 30-július 1. között rendezte meg a Körte SE a Magyar Szörf Bajnokság IV. Fordulóját a Magyar Szörf Szövetség új telephelyén, Balatonaligán.

Fa Magyar Szörf Bajnokság IV. Forduló

Balatonaliga előtti vízterület tökéletes helyszínnek bizonyult, a szombati napon egyre erősődő szélben RS:X és Raceboard osztályoknak 4, míg Formulának 3 futamot sikerült lebonyolítani. Az utánpótlás osztályok versenyzői szombaton 2 futamot teljesítettek. Az erős szélben és a nagy hullámok között Gádorfalvi Áron magabiztosan versenyzett Raceboard osztályban, egy futamban Utassy Loránd nagy csatában megelőzte Áront. Cholnoky Sára továbbra is első helyen végzett minden futamban RS:X női kategóriában, a negyedik futamban összetettben is elől tudott végezni kedvenc körülményei között (25 csomó, nagy hullámok) a férfiak előtt. Bic Techno osztályokban U17-es kategóriában Morvai Bálint, míg U15-ös kategóriában testvére Morvai Anna végeztek elől. A Formula osztály versenyzői ezúttal a jó szélnek köszönhetően nem hiába jöttek el, 6 futam alapján Zöllner Viktor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
 
A futamok után nem ért véget a szombati nap, az "I. SZÖRF SESSION ALIGA” keretén belül sok kedves ismerős látogatott el a helyszínre, akik ellepték wave és freeride szörfökkel a vizet, láthattunk szép nagy ugrásokat és sok-sok mosolygós arcot.
 
Vasárnap reggel a SUP Magyar Bajnokságé volt a főszerep, ezúttal került megrendezésre a III. forduló, ahol még mindig szeles időben és hullámos vízen állhattak rajthoz a versenyzők 200 m, 1 km és 3 km-es távon. Vasárnap délben folytatódtak a szörf futamok 10-15 csomós szélben és napsütésben.
 
Következő bajnoki forduló pályaversenyzőknek: Szent István Kupa augusztus 18-20., Balatonfűzfő
 
Július 21-én Gyerekbajnokság Siófokon!
 
Eredmények 6 futam után:
 
RS:X férfi:
1. Sánta Bence
2. Hanzély Mark
 
RS:X női:
1. Cholnoky Sára
2. Takácsy Lilla
3. Kutasy Kamilla
 
Raceboard:
1. Gádorfalvi Áron
2. Utassy Loránd
3. Jancsó Benedek
 
Bic T293 U17:
1. Morvai Bálint
2. Pálinkás Tamás
3. Kelemen Lili