Varkiza edzőtábor

Idén a második edzőtáborunk és edzőversenyünk Varkizában (Athén) Görögországban volt 2018. február 25. és március 5. között.
A helyszínválasztás és az időzítés tudatosan az ifjúsági olimpiai kvalifikációs EB-hez volt igazítva.
Résztvevők: Koppa Sára, Morvai Bálint, Pálinkás Tamás, Szlávi Roland

edzők: Diederik Bakker, Utassy Loránd szöv. kap.

Az edzőtábor alatt a helyi versenyzőkkel készültünk, hogy megismerjük a helyi viszonyokat. Gyakorlatilag szinte minden körülményt produkált az időjárás, így nem voltak unalmasak napjaink. Folyamatosan állítani kellett, illetve alkalmazkodni a trükkös off shore vagy épp sea breeze viszonyokhoz, tarkítva jó nagy hullámokkal.
A verseny három napos volt, a rendezők néha tudtak újat mutatni... az "S" lobogó helyett volt, hogy egy kék kabáttal rövidítettek, illetve a tervezett pálya kódot nem...  vagy rosszul rakták ki... a 90 fokos szélforduló is benne volt a pakliban és semmi reakció, gyakorlatilag egy takkal lehetett venni a kreuz bóját...
A verseny válogató volt nekik az ifjúsági olimpiára, így nagyon komolyan vették a versenyzők, nem volt könnyű dolga a mieinknek.
Szlávi Roland végzett a legjobb helyen a magyarok közül, ő 7. lett, de az 5. hely lett volna reális. Rolandnak volt pár rossz taktikai döntése.
Pálinkás Tamás most debütált, a 9. helye jónak mondható, természetesen fizikálisan még nincs megfelelő kondícióban, de ügyesen és okosan versenyzett.
Morvai Bálint sokszor inkább erőből akarta megoldani a dolgot, de az itteni körülmények inkább a taktikus versenyzést részesítették előnyben.
Koppa Sára tovább fejlődött technikailag, igaz a hullámok nem igen segítették a koncentrálásban... Mondellóban várhatóan a kis hullámok inkább neki fognak kedvezni.

Eredmények

Képek a dokumentumtárban.