Itt találjátok az MTI cikkét a szeptemer 4-9. között Balatonfüreden megrendezésre kerülő Raceboard Európa Bajnokság sajtótájékoztatójáról.

Idén 155 vitorlásversenyt  és nyolc nagyszabású regattát rendez Magyarország.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) és a Magyar Szörf Szövetség  (MSZSZ) keddi közös sajtótájékoztatóján elhangzott, a magyar  vitorlázók sikeres szereplése, a kiválóan képzett rendezők és  versenybírók teszik lehetővé, hogy Magyarország egyre több  nemzetközi viadalra pályázzon. Holczhauser András, az MVSZ  főtitkára kiemelte, hogy hosszú évek után ismét több magyar  vitorlázó tartozik a nemzetközi elithez, így Finndingiben Berecz  Zsombor - aki az elmúlt hétvégén ezüstérmet nyert a  világkupadöntőben -, Laser Radialban Érdi Mária, Laser Standardban  Vadnai Benjamin és Jonatán, valamint a 470-es hajóosztályban a  Gyapjas-testvérek.
Az idei versenyek sorából kiemelkedik a szeptember 1. és 9.  között sorra kerülő Finndingi-világbajnokság, amelynek  Balatonföldvár ad otthont. Szintén az olimpiai hajóosztályba  tartozó Laser Európa Kupa-versenyét rendezi meg szeptember elején  az idén 150 éves Balatonfüredi Yacht Club (BYC). Ugyancsak  Balatonfüreden kerül sor az egyik legaktívabb nagyhajós osztály, a  J-24-es Európa-bajnokságára. 
Az MVSZ már a következő évre is elnyerte több nagy nemzetközi  verseny rendezését: májusban Balatonfüreden lesz a Dragon  Európa-bajnokság, a Spartacus Vitorlás Egylet pedig Laser Radial  Eb-nek adhat otthont.      A Magyar Szörf Szövetség idei kiemelkedő eseménye a szeptember  4-9-én Balatonfüreden sorra kerülő Raceboard Eb lesz. Nagy Pál  Levente, a szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy a Raceboard  tulajdonképpen egy kibővített olimpiai osztály, amely magába  foglalja az ötkarikás játékok programjában szereplő RSX-et is. Az  Eb-re 110-120 szörföst várnak, 19-20 hazai indulót, akik közül a  hatszoros olimpikon Gádorfalvi Áron egyértelműen éremesélyes.
A sajtótájékoztató zárasaként stratégiai együttműködési  szerződést írt alá Kollár Lajos, az MVSZ és Varga Mihály, az MSZSZ  elnöke.

Galéria

Forrás: MTI