Általános információk kezdő szörf versenyzőknek

Tartalék felszerelések, kellékek amik mindig kellenek a versenyzőknek

Deszkához

 1. Tartalék csavarok a deszkába
 2. Megfelelő csavarhúzók
 3. Csavar alátétek 
 4. Szilikon spray
 5. Tartalék svert gumi (bic) 
 6. Papucsok
 7. Gyök 

Vitorlához

 1. Tartalék latnik
 2. T-joint (M,S)
 3. Camber 
 4. Forma line vagy hasonló kötél (3-4m)
 5. Vékony gumikötél 
 6. Tartalék hátsó élállító KIT 
 7. Átlátszó védőfólia 
 8. Duct tape 

Egyéb

 1. Alkoholos filctoll 
 2. Olló 
 3. Öngyújtó (vihargyújtó)
 4. Hosszú csőrös fogó 
 5. Szike 

A szörfözés drága sport.

Érdemes a gyerekekkel beszélni, hogy vigyázzanak a ruházatukra, felszereléseikre, szerszámokra. Nehéz pótolni, mivel drágák, nincsenek nagy raktárkészletek felhalmozva semmiből, a rendelési idők hosszúak.

A kicsik legyenek bátrak segítségkérésben. A nagyok is kezdték valahol, ők sem maguktól jöttek rá a dolgokra. Merjetek kérdezni!

 1. Vitorlaszám: Válassz ki egy szabad vitorlaszámot (http://hwa.hu/rolunk/vitorlaszamok ) & töltsd ki a versenyengedélykérő lapot (letölthető innen: http://hwa.hu/contents/000/000/001/988/1988.pdf ), majd küldd el az windsurf@hwa.hu címre.

 2. Olvasd el a Magyar Szörf Bajnokság versenykiírását (/dokumentumtar/401/2000.pdf), ez évente változik!

  (http://hwa.hu/contents/000/000/002/000/2000.pdf )

 3. A versenyzéshez szükséged van sportorvosi engedélyre. Ehhez érdemes egy kék könyvet beszerezni a Szövetségtől (windsurf@hwa.hu & 06707717195 Utassy Loránd). 18 év alatt fél évre, 18 év felett egy évre tudsz sportorvosi engedélyt kapni. Időpontot esetenként a Szövetség tud szervezni a Sportkórházba, de többnyire egyénileg intézendő. Időben gondolj erre, ne hagyd az utolsó pillanatra!

 4. Fizesd be az éves regisztrációs díjat (2. pont – link tartalmazza) a Magyar Szörf Szövetség számlájára (BP BANK: 10104105-56381246-00000005). Amennyiben befizetted az éves regisztrációs díjat, a Szövetségtől megkapod a versenyengedély kártyát, ami az adott évben érvényes, ezt tartsd magadnál, versenyen bármikor kérhetik a rendezők, illetve egyes külföldi szörfös helyeken (pl. Garda-tó) is szükséged lehet rá! (Ha nem kapnál kártyát, akkor is regisztrált vagy, tudnak rólad!) 

 5. Fizesd be az éves nevezési díjat lehetőleg előre, átutalással, a közlemény rovatban tüntesd fel a versenyző nevét és hajóosztályát. Az éves vagy egyetlen versenyre vonatkozó nevezési díj a versenyeken is befizethető készpénzben, de megkönnyíti a munkát, ha a befizetés előre megtörténik.

 1. Köss felelősségbiztosítást. Ajánljuk (német cég): 39€/ év http://www.vdws.de/safetytool/
   
 2. Rendelj vitorlaszám matricát a vitorlára (a vitorla mindkét oldalára szükséges felragasztani a rajtszámot, fehér háttérrel, pontos leírás minden osztálynak kicsit különböző.Innen tudsz matricát rendelni: Kováts Gyuri neked@freemail.hu vagy Fabó Péter (kapcsolattal segítünk!)

 3. A Szövetség hivatalos webfelülete: hwa.hu , hivatalos facebook oldala https://www.facebook.com/pages/Magyar-Szörf-Szövetség/1488455214731575
   
 4. Fontos weboldalak és kontaktok: 

 

 1. Egy versenyzőnek szüksége van az alábbi felszerelésekre: 
 • Trapéz (http://www.sailingforgold.com vagy http://www.tunafishsportswear.com/?page_id=105)
 • Mentőmellény
 • Rajtóra (http://www.johajo.hu/termekek/muszerek/optimum-time) vagy Hodács Attila Balatonfűzfő, 06303101972
 • Rigg (árboc, vitorla, boom, hosszabbító, gyök, felhúzókötél) A rigget általában a versenyző magának vásárolja, kérdezzétek az edzőket további információkról)
 • Deszka (szkeg, svert) A Magyar Szörf Szövetség (MSZSZ) minden évben ír ki pályázatot Bic Techno 293 és RS:X deszkákra, melynek az eves bérleti díja 20.000,- Ft. Ez azt jelenti, hogy a többszázezres deszkát a versenyző megkapja egy évre a bérleti díj ellenében, illetve a versenyző vállalja a magyar bajnoki fordulókon való részvételt. Érdeklődni az edzőknél!
 • Trapézkötél (http://www.sailingforgold.com vagy http://www.tunafishsportswear.com/?page_id=105)
 • Élállító (ezt célszerű összerakni, szükség van két nagy és egy kis csigára, illetve kötelekre, kérdezzétek az edzőket)
 • Neoprén (a versenyzők gyakran ujjatlan neoprént hordanak, hogy jól tudjanak benne mozogni/pumpálni. A Decathlonban jó áron már lehet megfelelő ruhákat kapni. Nyárra UV-s lycrapóló, sapka, napszeműveg
 • IQ FOIL, Open Foil osztályok esetében SISAK viselete kötelező!!! 

 1. A vitorlázás versenyszabályzatát érdemes ismerni:
http://www.sailing.org/tools/documents/ISAFRRS20132016Final-[13376].pdf