Magyar Szörf Szövetség

A szövetség bemutatása

A Magyar Szörf Szövetség a szörfözés sportágban Magyarország területén működő egyesületek, szövetségek, sportszervezetek (sportegyesületek, sportvállalkozások) sporttevékenységét összehangoló, munkájukat elősegítő és támogató, a szörfözés sportágat irányító, önkormányzati elven működő, nyilvántartott tagsággal rendelkező, közhasznú szervezetként működő sportági országos szakszövetség.


A Szövetség a közhasznú tevékenysége során az állam, illetőleg a helyi önkormányzat által ellátandó közfeladatok megvalósításáról gondoskodik. A Szakszövetség közhasznú tevékenysége a sporttevékenység.

A Szövetség tevékenysége átfogja az általános pályaverseny-szörfözés, a mindenkori olimpiai osztályú versenyszörfözés, a szlalom, sebességi, freestyle, wave versenyszörfözés, valamint a szabadidős verseny és nem versenyjellegű széllovas, azaz szörf sport (windsurfing) teljes tevékenységi területét, valamint a Stand-up Paddle (SUP), azaz evezővel meghajtott szörf deszka tevékenységi területét Magyarországon.

A Szövetség célja a szörf sport, mint közhasznú tevékenység fejlesztése, tagjai sportérdekeinek védelme, az egészséges életmód, a nemesebb sportszellem és sporterkölcs népszerűsítése, valamint széleskörű szolgáltatások nyújtása a Szövetség tagjai (és közvetve a szörftársadalom) számára.

Ennek érdekében a Magyar Állam anyagi és erkölcsi támogatásával, továbbá a Magyar Olimpiai Bizottsággal együttműködve szervezi, irányítja és ellenőrzi a sportágban folyó tevékenységet: összehangolja a szörf sportágért tenni akarók tevékenységét, koordinálja munkájukat, képviseli és szervezi a szörf sportág és a Szövetség tagjainak érdekeit. Közreműködik a Sporttörvényben és az egyéb jogszabályokban meghatározott állami sportfeladatok ellátásában.

Tisztségviselők

ELNÖK

Szalay Balázs
windsurf@hwa.hu

ALELNÖK

György László
gyorgy.laci@gmail.com

ELNÖKSÉGI TAGOK

 
Körtvélyesi Miklós
korte@alpesiclub.hu
 
 
+36203445676

FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG

 
Pregun Gyula
info@bicsurf.hu
 
Zsilák Kinga

FŐTITKÁR

Felleg Bernadett
felleg.bernadett@hwa.hu
+36305002129

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY

Utassy Loránd
utassy.lorand@hwa.hu
+36707717195 

FEGYELMI ÉS ETIKAI BIZOTTSÁG

Dr. Csepregi Györgyi
06202801834
 
Kováts György
+36209424014
 
Nagy-Pál Levente
leventenagypal@yahoo.com
+36706310759

EDZŐBIZOTTSÁG

Gádorfalvi Áron
gadorfalvi@gmail.com
 
 
Körtvélyesi Miklós
korte@alpesiclub.hu
 
Zöllner Viktor
gallwitz@gallwitz.hu

SZABADIDŐSPORT BIZOTTSÁG

Csík Bertalan
berci@hi-surf.com
 
+36203445676
 
 

HULLÁMSZÖRF BIZOTTSÁG

Bakró Zoltán info@shsa.hu

Jávor Zoltán

Rigler Miklós

Sticzay Péter