Sebességi (Speed)

Versenyforma:

GPS 10 mp-es legnagyobb átlagsebesség szabadszörfözés

Részvételi feltételek:

1.      A versenyző a Magyar Szörf Szövetség regisztrációs díját a versenyt megelőzően befizeti. Ez alól kivétel, ha „Sebességi Sport” kategóriába nevez a versenyző, de ebben az esetben a versenyző nem vesz részt a magyar bajnokságon, eredményei ott nem kerülnek értékelésre.

2.      A verseny nevezési díját, regisztrációját megelőzően befizeti.

3.      A versenyző ismeri és elfogadja a versenyre vonatkozó minden rendelkezést és szabályt, magára nézve kötelezőnek tartja azokat.

Nevezés:

A nevezés a helyszínen történik a versenyigazgatónál, minden versenynapon 9:30-17:00 óra között.

Felszerelés:

Korlátozás nélkül bármilyen szörffelszerelés használható.

Szélminimum:

12 csomó

Lebonyolítás:

Egy versenyző eredményének elfogadáshoz a következő GPS használati feltételeknek kell megfelelni, illetve a következő procedúrákat kell a versenyzőnek betartani:

1.      Regisztráltatja GPS-ét a versenyigazgatónál, az aznapi első érvényes menetét megelőzően.

2.      A versenyigazgató rögzíti a GPS-t a versenyző karján vagy felsőtestén.

3.      A további aktív időszakban a GPS rögzítésén, elhelyezésén változtatni tilos. Változtatás esetén a teljes időszak eredménye nem értékelhetővé válik.

4.      Egy versenyző egy időben csak egy db regisztrált GPS-t viselhet.

5.      Maximum 60 percenként a versenyzőnek leolvasásra kell jelentkeznie a versenyigazgatónál, aki ekkor az eredményeket a GPS-ről rátölti számítógépre és hitelesíti, valamint kifüggeszti a hirdetőtáblára. Aki 65 percen túl jelentkezik a versenyigazgatónál, eredménye automatikusan semmissé válik. (indokolt esetben a versenyigazgató az időlimitet 90 percre módosíthatja)

6.      Óvás: a versenyigazgatónál kell jelezni az óvási szándékot, illetve az óvási űrlapot kérni, óvásra csak az adott versenynapon van lehetőség

7.      A versenyen csak GT-31-es, BGT-31-es, GW-52-es, GW-60-as és GW31-es GPS-ekkel lehet indulni. 

8.      A Sebességi Magyar Bajnokság GPS sebességi meneteit az indulók szabad döntésük szerint, az adott versenyhelyszíneken, az adott versenynapokon 10:00 és 18:00 óra között bármikor teljesíthetik, kivétel, ha a verseny törlésre vagy rövidítésre kerül.

GPS bérlés lehetőségei a helyszínen: A versenyrendezőség korlátozott számban (20 db) GPS bérlési lehetőséget biztosíthat a helyszínen. E GPS-eket 60 (90) perces időtartamokra lehet bérelni. A bérleti díj 1,000 Ft/nap (egyszeri díj, nem folyamatos bérlés!). Amennyiben nincs olyan versenyző a várólistán, aki addig kevesebbszer ment az éppen menetét lezáró versenyzőnél a kölcsönzött GPS-el, akkor a versenyzőnek lehetősége van újabb alkalommal 60 (90) percre elvinni a GPS-t. A GPS kiadásoknál mindig azok az indulók élveznek előnyt, akik kevesebb alkalommal vették igénybe a szolgáltatást.

Értékelés:

A Sebességi Magyar Bajnokság GPS eredmények alapján kerül értékelésre, egyetlen sebességi paraméter egyszeri figyelembevételével, ami a „legjobb 10 mp-es átlagsebesség”. A bajnoki címet az a nevezett versenyző nyeri, aki a megadott versenydátumok versenyideje alatt a legjobb eredményt éri el a versenyigazgató által hitelesített GPS eredmények alapján, azaz a leggyorsabb átlagsebességet produkálja regisztrált szörfözése idejének bármelyik 10 mp-e alatt.

A versenyzők további sorrendje ezen eredmények csökkenő értékű sorrendbe állítása alapján alakul ki. Minden versenyzőnek a legjobb eredményét kell figyelembe venni az értékelésnél. Sebességi Sport kategóriában csak olyan versenyző indulhat, aki az elmúlt tíz évben nem szerepelt semelyik magyar bajnoki osztály vagy kategória első öt helyezettje között. A Sebességi Sport kategória eredményei nem szerepelhetnek a Sebességi Magyar Bajnokság eredményei között.

Verseny időpontja:

A 2019-es versenynaptár szerint

 

Helyszín: A 2019-es versenynaptár szerint


 

Holtverseny:

Amennyiben két, vagy több versenyző eredménye ezred pontosságig megegyezik, akkor azonos eredmény kerül kihirdetésre.

Eredmények közlése:

Minden verseny kezdetekor a hivatalos hirdetőtáblára kifüggesztésre kerül a legutolsó versenyig bezárólag kialakult eredmény. Az eredmények a verseny során folyamatosan elérhetőek a versenyirodán, illetve a hivatalos hirdetőtáblán.

Az aktuális versenynapot követő 48 órán belül pedig a végeredmények felkerülnek a Magyar Szörf Szövetség www.hwa.hu weboldalára.

http://www.gps-speedsurfing.com