Kis szeles U14 Freestyle

Versenyforma:

Kieséses rendszer

Felszerelés:

Korlátozás nélkül bármilyen szörffelszerelés használható.

Korhatár: 2006. január 1. után születettek nevezhetnek csak.

Szélminimum: A versenyrendezőség döntése szerint.

Lebonyolítás:

-A verseny 2019. augusztus 18-20. között kerül megrendezésre Balatonfűzfőn, a Szt. István Kupa Magyar Bajnoki forduló keretien belül. A parthoz közel, bójával kijelölt vízfelületen kerül a verseny lebonyolításra.

A versenyzőket sorsolással 4 fős csoportokba osztják, akik egy időben teljesítik futamukat (heat). A csoportok létszáma a versenyzők számától függően változhat! Minden csoportból, kieséses rendszerben az első két helyet elérő versenyző jut tovább, egészen a döntőig. Egy csoport (heat) versenyzési ideje a versenyrendezőség döntése szerint 2-4 perc között módosítható.

Csak azok a manőverek számítanak az értékelésbe, amelyek a verseny pálya területén belül kerülnek bemutatásra. Ha egy futamban két versenyző indul, akkor 1, ha 3 vagy 4 versenyző, akkor 2 a legjobb teljesítményt nyújtó sportoló jut tovább. A kieséses rendszer egészen a döntőig tart. A döntő futam min. 3 percig kell, hogy tartson.

 

Értékelés:  

A verseny során 3 tagú zsűri értékeli a versenyzőket. A zsűri a manőverek nehézségi foka, stílus, és változatosság szerint értékel. Egy manőver akkor számít teljesítettnek ha a versenyző a manőver befejezésével a deszkán maradt, és a vitorlát is a kezében tartja. Egy manővert a futam során többször is be lehet mutatni, azonban az értékelésbe csak a legmagasabb szinten bemutatott változat vehető figyelembe.

Azok a manőverek magasabb pontszámot kapnak, amikor a vitorla és a deszka is megfordul a manőver során.

A bírók a stílust és változatosságot 1-10 pontig terjedő skálán értékelik, törtpontok is adhatóak. A versenyzőket mindegyik bíró értékeli.

 

Holtverseny
Ha a Kis-szeles U14 Magyar Freestyle Bajnokág végeredményében pontazonosság állna elő, akkor annak javára dől el a holtverseny, akinek a döntőben magasabb értékű a legmagasabb „bírói eredménye”.
Ha továbbra is fennáll a pontazonosság, akkor holtverseny marad a versenyzők között.

 

Eredmények közlése
A versenyt végét követően a verseny végeredménye kihirdetésre kerül a Szt. István Kupa hivatalos díjátadó ünnepségén.