Magyar Szörf Szövetség

A szövetség bemutatása

A Magyar Szörf Szövetség a szörfözés sportágban Magyarország területén működő egyesületek, szövetségek, sportszervezetek (sportegyesületek, sportvállalkozások) sporttevékenységét összehangoló, munkájukat elősegítő és támogató, a szörfözés sportágat irányító, önkormányzati elven működő, nyilvántartott tagsággal rendelkező, közhasznú szervezetként működő sportági országos szakszövetség.
A Szövetség a közhasznú tevékenysége során az állam, illetőleg a helyi önkormányzat által ellátandó közfeladatok megvalósításáról gondoskodik. A Szakszövetség közhasznú tevékenysége a sporttevékenység.
A Szövetség tevékenysége átfogja az általános pályaverseny-szörfözés, a mindenkori olimpiai osztályú versenyszörfözés, a szlalom, sebességi, freestyle, wave versenyszörfözés, valamint a szabadidős verseny és nem versenyjellegű széllovas, azaz szörf sport (windsurfing) teljes tevékenységi területét, valamint a Stand-up Paddle (SUP), azaz evezővel meghajtott szörf deszka tevékenységi területét Magyarországon.
A Szövetség célja a szörf sport, mint közhasznú tevékenység fejlesztése, tagjai sportérdekeinek védelme, az egészséges életmód, a nemesebb sportszellem és sporterkölcs népszerűsítése, valamint széleskörű szolgáltatások nyújtása a Szövetség tagjai (és közvetve a szörftársadalom) számára. 
Ennek érdekében a Magyar Állam anyagi és erkölcsi támogatásával, továbbá a Magyar Olimpiai Bizottsággal együttműködve szervezi, irányítja és ellenőrzi a sportágban folyó tevékenységet: összehangolja a szörf sportágért tenni akarók tevékenységét, koordinálja munkájukat, képviseli és szervezi a szörf sportág és a Szövetség tagjainak érdekeit. Közreműködik a Sporttörvényben és az egyéb jogszabályokban meghatározott állami sportfeladatok ellátásában.

Tisztségviselők

Elnök

Szalay Balázswindsurf@hwa.hu

Felügyelő Bizottság

Pregun Gyula
Csillag Pál

Főtitkár

Szövetségi kapitány

Alelnök

dr. Mihalik Zsuzsamihalik.zsuzsa@aycm.hu

Elnökségi tagok

Körtvélyesi Miklóskorte@alpesiclub.hu
Marton Andrásandras.marton@hwa.hu
Szlávi Richárdszlaviricsi@gmail.com

Fegyelmi és Etikai Bizottság

Dr. Csepregi Györgyi - elnök+36305863737
Faisztl-Németh Enikő+36304629143
Kováts György+36209424014

Edzői bizottság

Körtvélyesi Miklóskorte@alpesiclub.hu
Nagy-Pál Leventelevente.nagy-pal@hwa.hu
Zöllner Viktorgallwitz@gallwitz.hu