Magyar Bajnokság I. Forduló - Rip Curl Kupa Május 22-23. között került megrendezésre a Bajnokság első fordulója Balatonaligán. A rendezőségnek nem volt könnyű feladata az időjárási körülmények között futamokat rendezni. Végül foil, techno és raceboard osztályokban is 1-1 futamot sikerült megrendezni a 2 nap során.

 

Magyar Bajnokság I. Forduló - Rip Curl Kupa 

Május 22-23. között került megrendezésre a Bajnokság első fordulója Balatonaligán. 

A rendezőségnek nem volt könnyű feladata az időjárási körülmények között futamokat rendezni.  Végül foil, techno és raceboard osztályokban is 1-1 futamot sikerült megrendezni a 2 nap során.

Szombaton 11 órakor kezdődött az első Foil rajt, ahol összesen 23 fős mezőny rajtolhatott el, számos ifjúsági versenyzővel kiegészülve. A párizsi olimpián 2024-ben már debütál a foil osztály, így érthető, hogy a fiatalok a Techno versenyzés mellett a foilozásban is kipróbálják magukat. A pöffös, bizonytalan szélben végül egy pályaverseny futamot sikerült lebonyolítani, amit közvetlenül utána követett a Techno és Raceboard futam. Itt is csak egy gyenge szeles futamot sikerült megrendezni, majd a második futamot az első cirkáló szakasz során érvényteleníteni kellett.

Foil kategóriában a férfi és női győztes Sánta Bence (MSZA) és Cholnoky Sára (Körte SE), míg az U19es foil kategóriákban Morvai Bálint (MSZA) és Morvai Anna (MSZA) nyertek. A Techno Plusz osztályban Czirják Dániel (Körte SE) és Kelemen Lili (MSZA) állhattak fel a dobogó legfelső fokára.
Techno U17-es fiú osztályban  Kossovics Máté (Körte SE) nyert, míg az U17es lányoknál a tavalyi U15-ös magyar bajnok Ralovich Milla (Körte SE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a népes U15ös osztályokban Jancsó Kristóf (MSZA) és Simon Hanna (Körte SE) győzedelmeskedtek. 

Sokan váltottak a Raceboard osztályról Foilra, így ezúttal itt csak 4 induló volt, akik közül Jancsó Benedek (MSZA) bizonyult a legjobbnak.

Vasárnap esővel indult a nap, majd a Techno és Raceboard osztályok vízreszálltak, azonban a szél 30-40 fokokat forgott így nem tudott a rendezőség futamot rendezni. Ezután a parton várták tovább a versenyzők a folytatást. Ismét komolyabb eső és vihar érkezett, melyben nem voltak biztonságos körülmények a futamok megrendezésére. Az utolsó lehetséges rajt 16.00-kor volt, sajnos eddig nem voltak alkalmasak a körülmények versenyzésre, így a versenyzőknek be kellett érni a szombati 1-1 futammal. Bízunk benne, hogy a következő versenyen szerencsésebb körülmények és több futam lesz.

A Rip Curl Vándordíjat idén a lét legfiatalabb versenyző Bakonyi-Tóth Rozi és Kátai Flórián vihettték haza, valamint a Techno U15 és az U19 ifi foil kategóriák díjazottjai értékes Rip Curl vásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak, melyet az Alpesi Clubban tudnak beváltani.


A következő pályaverseny MSZA Kupa június 11-13-én kerül megrendezésre, addig is május 29-én szombaton Sebességi verseny lesz Zamárdiban. Az előrejelzések bíztatóak ezzel a versennyel kapcsolatban.

Teljes eredménylista.