iQFoil International Games - Split Dobogós helyezések, Cholnoky Sára 3. (iQFoil női), Kossovics Máté 2. (U21 iQFoil férfi)
iQFoil International Games - Split
Dobogós helyezések, Cholnoky Sára 3. (iQFoil női), Kossovics Máté 2. (U21 iQFoil férfi)
A magyar csapat május 4-9. között Splitben versenyzett. Az 5 napos versenyen 8 szlalom és 4 pályaverseny futamot rendeztek meg, majd az utolsó napon a döntők következtek.
Az új olimpiai osztályban 3 versenyszámot bonyolítanak le egy verseny során ideális körülmények között. Szlalom, pályaverseny és marathon. Ezúttal a szlalom futamok voltak többségben, mivel 7-12 csomós szélben ezt tudják megrendezni.
Az első versenynapon csupán egy szlalom futamot rendeztek, majd a második napon szél hiányában nem tudtak futamot rendezni. A 3 napon elkezdték behozni a lemaradást és 6 szlalom futamot rendeztek meg. A női mezőnyben kimagasló teljesítményt nyújtott a helyi horvát versenyző, Palma Cargo, míg a férfiaknál az olasz Francesco Scaglione és a horvát Luka Mratovic dominált. A következő versenynapon 1 szlalom és 4 pályaversenyt rendeztek meg, így a döntőbe 12 futam után kerültek be a versenyzők.
A női mezőnyben Sasi (Körte HVSE) biztosan hozta a 2. helyeket, 13 futamból 11 futamban végzett a 2. helyen. A döntő futamban kizárták korai rajt miatt, így az 'új szabályok értelmében' visszacsúszott a 3. helyre.
A férfiaknál Bors Máté (THE) a 4. futamgyőzelmével megmutatta, hogy számolni kell vele, de az utolsó döntő futamban egy szép rajt után visszaesett, így összetettben a 8. helyen végzett.
A legjobb magyar férfi versenyző a döntő után Sánta Bence (MSZA) volt (4. hely), míg Kossovics Máté (Körte HVSE) összetettben 5. és U21es kategóriában 2. helyen zárt. A versenyen még részt vett Negyeliczky Brúnó (MSZA), akinek szintén első versenye volt az iQFoil osztályban, szépen helytállt ő is a nemzetközi mezőnyben.
Május 22-23-án kezdődik a Magyar Bajnokság első sorozata!

További részletek a verseny hivatalos weboldalán.