Fontos információk a közgyűléssel és működéssel kapcsolatban!

A Magyar Köztársaság Kormányának 73/2020. (III. 31.) Korm. rendelete által hatályban tartott és korábban kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a május 31-ig esedékes általános közgyűlési kötelezettség teljesítése akadályokba ütközik. Ezzel összefügg, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az operatív törzs április 7-i sajtótájékoztatóján ismertette a kormány legújabb gazdasági csomagjának részleteit, melyben szerepel, hogy a beszámolók leadási határidejét szeptember 30-ig elhalasztják. Lehetőség nyílik így a közgyűlés későbbi időpontra történő összehívására.

Az Elnökség jelen pillanatban 4 főből áll. Az alelnök és egy elnökségi tag megválasztása szükséges, melyre a lehető leghamarabb, a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napon belül megtartott közgyűlésen sort kerítünk.

Az alelnök és elnökségi tag személyére a Jelölőbizottság tagjainál tehettek javaslatot a Közgyűlés időpontjáig, illetve a napirendi pontok elfogadásáig magán a Közgyűlésen is. A Jelölőbizottság tagjai: Felleg Bernadett, Körtvélyesi Miklós, Marton András.

Ezúton szeretnénk továbbá mindenkit tájékoztatni, hogy a 2020. évi Nyári Olimpiai Játékok 2021-re történő elhalasztása miatt az Elnökség mandátuma az Alapszabály értelmében 2022. március 31-ig szól.

A Közgyűlés időpontjáig az Elnökség speciális rendben működik: kizárólag egyhangú döntésekkel hozhatja meg határozatait.

A veszélyhelyzet megszűnését követően jelentkezünk a Közgyűléssel kapcsolatos további információkkal.