A Spíler TV Magyar Szörf Bajnokság idei harmadik fordulóját különleges (vagyis inkább már hagyományosnak tekinthető) helyszínen, Balatonfűzfőn tartották meg a Beach Fesztivál keretében.

Érettségi, kis szeles futamok és az oroszlán bajsza

A gyenge szél, illetve a viharok miatt csak pénteken tudtak futamokat rendezni, akkor viszont hármat is. Rajthoz állt a viadalon az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő Gádorfalvi Áron – és ahogy a papírforma diktálja, meg is nyerte az RSX mezőny viadalát. Igaz, ezúttal nehezebb dolga volt, mint máskor, Sánta Bence ugyanis „megráncigálta az oroszlán bajszát”. Az első futamban vezetett Gádorfalvi előtt, de néhány méterrel a célba érkezés előtt elnézte a befutót, a rutinos róka pedig kihasználta a hibát. Sánta a harmadik futamot azután megnyerte, de az első futamon elkövetett hiba miatt ez nem volt elég ahhoz, hogy legyőzze Gádorfalvit. Az öt kiemelt kategóriában a Fa jóvoltából ezúttal is pénzdíjjal gazdagodtak a győztesek, az idén újdonságnak számító kis szeles freestyle kategóriában pedig Marton András a háromból második futamgyőzelmét ünnepelhette. Ennek a kategóriának az összetett győztese a Vento Windsurfbolt felajánlásából egy komplett Gun vitorlaszettel gazdagodik. A győztesek nyilatkozataiból gyűjtöttünk egy csokorral.

Morvai Anna, a Bic Techno U17-es győztese: „Három kis szeles futamunk volt, amelyeken öt és tíz csomó között alakult a szél, bár sokszor lepörgött. Három futam, három győzelem – ennél jobbat aligha kívánhat az ember.”

Negyeliczky Brúnó, a Bic Techno U17-es fiú győztese: „Elég hosszú nap volt abból a szempontból, hogy négy futamon rajtoltunk el, de egyet lefújtak, úgyhogy csak hármat fejeztünk be. Pumpálós versenynap volt, igyekeztem minél jobban teljesíteni, követtem a mezőnyt, de nem minden sikerült úgy, ahogy szerettem volna, és a végére eléggé elfáradtam.

Kelemen Lili, a Bic Techno Plusz Division győztese: „Ma volt a szóbeli érettségim, még azon járt az eszem, emiatt nem tudtam úgy koncentrálni, ahogy szerettem volna: a rajtjaim sem voltak jók és nem sikerült mindig észrevenni a szélfordulókat, sokszor széllel szemben próbáltam a bójához jutni. Viszont az érettségin legalább ötöst kaptam.”

Jancsó Gergely, a Bic Techno osztály első helyezettje: „Annak ellenére, hogy kis szélben szörföztünk, mindhárom futamom viszonylag jól sikerült. Az elsőn csak második lettem, de a másik kettőt megnyertem, annak ellenére, hogy én főleg nagy szélben szeretek vitorlázni, gyenge szélben nem vagyok olyan jó.”

Jancsó Benedek, a Raceboard osztály győztese: „Nagy öröm volt számomra, hogy kilenc és fél négyzetméteres vitorlával mehettem, Sánta Bencétől kaptam meg a régi raceboard vitorláját, és árbocát, ami nagy előnyt jelentett, hiszen eddig egy négyzetméterrel kisebbet használtam. Úgy éreztem, mintha repülnék a vízen.”

Pálinkás Tamás, az RSX osztály ifjúsági győztese: „Kimondottan jó napom volt, mindegyik futamot megnyertem, bár meg kellett küzdeni a sikerekért. Ezúttal családiasabb volt a hangulat, mert nem rajtoltak külföldi versenyzők, és hát egymást jobban is ismerjük, ennek ellenére azért volt közöttünk csata.”